Претседателскиот кандидат на ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силјановска-Давкова, со револуционерен потег треба да испише историја во Македонија. Лидерот на партијата Христијан Мицкоски најави дека кандидатурата на Силјановска-Давкова ќе биде предложена пред Државната изборна комисија, поддржана не само со потписи од пратеници, туку и од граѓаните.

Невидена поддршка за Силјановска-Давкова во Битола

За време на денешната посета на Битола, Мицкоски ги собра граѓаните и ги повика да ги здружат силите за поддршка на Силјановска-Давкова на 3 март.

Конвенција на хоризонтот: Избор на идниот претседател

Мицкоски ги обелодени плановите за претстојната конвенција, закажана за следната сабота, на која ќе се избира идниот претседател на Македонија. Избраниот кандидат, професорката Гордана Силјановска-Давкова, стои како олицетворение на визијата на партијата за иднината на нацијата.

Два патеки, една цел: Кандидатурата на Силјановска-Давкова

Во врска со законските услови за поднесување кандидатура, Мицкоски појасни дека ВМРО -ДПМНЕ ќе го преземат и исполнат двојниот пристап. Кампањата има за цел да собере граѓански потписи заедно со поднесување предлози со потписи од пратеници. Ова обезбедува сеопфатна и силна поддршка за понудата на Силјановска-Давкова.

Повик за акција на Мицкоски: улогата на Битола на 3 март

Мицкоски ги повика битолчани на обединување на 3 март. и учество во колективната мисија за да ги надминат сите очекувања со собирање рекорден број потписи за идната претседателка Гордана Силјановска-Давкова.

Поднесување до Државната изборна комисија: Двоен потфат

Акумулираната поддршка, заедно со потписи од пратениците, ќе биде доставена до Државната изборна комисија. Мицкоски го истакна значењето на овој двоен потфат, засилувајќи ја заложбата за обезбедување силно претставување на волјата на граѓаните во кандидатурата на професорката Гордана Силјановска-Давкова.

Извор: Сител