Пред неполн месец, градоначалникот на град Скопје Петре Шилегов, пред галијата одржа пресконференција од каде ја најави акцијата за уривање на галијата.

Неколку дена откако започна уривањето, акцијата беше стопирана, бидејќи сопственикот на истата поднел жалба.

На тогашната пресконференција Шилегов изјави дека сопственикот со месеци не плаќал кирија за истата, со што се создаде можност да се раскине овој договорот. На оваа изјава, се огласи и сопственикот кој појасни дека воопшто не должи за кирија на објектот.