Во шокантно злосторство што се случило среде бел ден, постар маж бил брутално нападнат и ограбен од група малолетници во скопската населба Карпош. Жртвата, идентификувана како М.С.(74), била нападната на 09.03.2024 во 16:30 часот. Во 18:40 часот, жртвата пријавила во СВР Скопје.

Детали околу ова шокантно злосторство

Околу 16:30 часот М.С. станал жртва на физички напад од неколку малолетници кои не само што го истепале, туку и му се заканувале. Тие му ги одзеле парите. Ова шокантно злосторство, покренува загриженост за безбедноста во една од традиционално мирните населби во Скопје.

Брза реакција од властите

Локалните власти презедоа итни мерки за решавање на ситуацијата. Во тек се мерки за темелно расчистување на случајот, откривање на сторителите и за исполнување на правдата. Нападот врз ранлив член на заедницата поттикна брза и решителна реакција за враќање на безбедноста и безбедноста во областа Карпош.

 

Извор: Centar