Властите покренале истрага по пријава на 34-годишна жена од Скопје. Жената на 27.02.2024 година во 13.30 часот ја известила Полициската станица Шуто Оризари со пријавување дека 23-годишно лице идентификувано како М.К. од Скопје извршил полов напад врз нејзината малолетна ќерка.

Од МВР потврдија дека се преземаат соодветни мерки за темелно расчистување на случајот. Агенциите за спроведување на законот активно работат на собирање докази и обезбедување сеопфатна истрага за пријавениот инцидент. Дополнителни ажурирања за случајот ќе бидат обезбедени како што ќе напредува истрагата.

 

Извор; Sitel