Причината за ова заострување на мерките, е пандемијата со коронавирусот и разгорувањето на истата во таа земја.

Од друга страна до 21 часот дозвола да работат имаат кината, театрите, галериите и библиотеките со почитување на протоколите за заштита од коронавирусот.

Она што е задолжително е дека објектите на отворено мора да имаат 9 метри квадратни по лице, додека спа центри, теретани и фитнес клубови мора да држат дистанца од 16 м2 по лице.