Шест од санкциоираните возила, по три од Тетово и Гостивар, имале неисправни сопирачки. Едно возило од Гостивар било со неисправен уред за управување, а едно исто така од овој град со неизвршен технички преглед.

-Сите неисправни возила исклучени се од сообраќај и изготвени им се соодветни поднесоци.При контролата, исто така, санкционирани се и четири други видови сообраќајни прекршоци, по две во Тетово и во Гостивар, соопшти МВР.