Пред рускиот напад на Украина Москва ја призна независноста на Доњецк и Луганск, а одлуката беше оправдана со одбивањето на Киев да ја почитува мировната спогодба од Минск.

Тензиите околу Украина сепак имаат своја историја.

Во продолжение потсетуваме каква беше ситуацијата околу Украина непосредно по прогласувањето на независноста на Крим во март 2014.

Во видеото погледнете ја целата анализа на Гоце Герасимовски за емисијата код.