Гергели Гулјас на брифинг одржан денеска рече дека до 23 април е можно да бидат вакцинирани 3,5 милиони Унгарци против коронавирусот, а бројкаа до следната недела би можела да се искачи на 4 милиони или околу 40 проценти од популацијата на Унгарија.