ЕВН ги известува граѓаните дека поради технички зафати во електро дистрибутивната мрежа, на ден 01.06.2023 година (четврток), без електрична енергија ќе останат:

• од 08:30 до 11:00 часот, корисниците од улиците: Ѓорѓи Сугаре и Петар Делјан. (Oпштина Кисела Вода);

• од 09:00 до 12:00 часот, корисниците од селата: Дoлно Блаце, Горно Блаце како и објектите на Граничниот премин – Блаце. (Општина Чучер-Сандево);

• од 11:30 до 14:30 часот, корисниците од улиците: Козара, Васил Ѓоргов и Адам Мицкиевич. (Oпштина Центар);

• од 12:00 до 14:00 часот, корисниците од дел од ул. Радушка, ул. Црногорска и ул. Македонска Преродба. (Oпштина Ѓорче Петров).