Министерот за здравство д-р Венко Филипче утре петок (07.05.2021) во 12:00 часот, на вакциналниот пункт во А1 СЦ Борис Трајковски ќе се вакцинира против Ковид 19.

По вакцинацијата предвидено е министерот Филипче да даде изјава за медиумите.