-Планираме да ја регистрираме (вакцината) за време на мајските празници, им рече тој на новинарите, пренесе ТАСС.

Министерот претходно рече дека првите резултати од студијата за вакцината „спутник лајт“ се прилично охрабрувачки.

Тој не ја исклучи можноста вакцината да се користи за ревакцинација.