На владиниот налог на Твитер пишува дека едно од најчесто поставуваните прашања е дали лицата треба да носат маски и да избегнуваат контакти со други доколку примиле две дози на вакцината.

Од Владата велат дека засега сите јавни здравствени агенции и авторитети препорачуваат носење заштитна маска неколку недели по ревакцинацијата.

– Во месеците кои следуваат очекувано е дека на целосно вакцинираните лица ќе им се овозможи собирање во затворен простор и без физичка дистанца или носење маски под одредени услови, наведува црногорската Влада.