Ванковска овој статус го напиша како реакција на коментарот на Шилегов вчера во „Само вистина“ на Канал 5, каде за оперскиот пејач Игор Дурловски, кажа дека бил „оперска певачица“.

Не му замерувајте! Што знае пијаница за опера? Што очекувавте од него? Најмногу што тој знае од искуство е дека во кафеани му пеат певаљки. Така, сакајќи да навреди оперски пејач нарекувајќи го во женски род, всушност, покажува каков мизогин е и примитивец. Оперскиот пејач покажа повеќе интегритет и доблест кога беше најтешко отколку што оваа мивка од човек може и да замисли, .

Таа додаде дека на есен граѓаните ќе добијат можност за промена.

– На есен ќе имаме можност да гласаме за некој друг, со надеж дека на новиот градоначалник најголем дострел нема да му бидат отворањето на автобуска станица и Амстердамски ноќи во Универзална сала.

 

Не му замерувајте! Што знае пијаница за опера? Што очекувавте од него? Најмногу што тој знае од искуство е дека во…

Posted by Biljana Vankovska on Wednesday, April 28, 2021