Министерството за одбрана на Велика Британија ги објави најновите разузнавачки информации за Украина.

Градот Северодоњецк во источниот украински регион Луганск е еден од „непосредните тактички приоритети“ на Русија, бидејќи нејзините сили распоредуваат тенкови-терминатори во таа област, соопшти британското Министерство за одбрана.

Како што наведоа, единствената руска оперативна чета на возила за поддршка на тенковите БМП-Т Терминатор најверојатно е распоредена на севернодоњецката оска на офанзивата во Донбас.