– Имаме фрапантна бројка, секојдневно млади доктори си заминуваат, бидејќи не гледаат иднина во овој наш здравствен систем. Имаше најава дека до завршување на мандатот секој специјалист ќе има 100 илјади денари плата. Каде се тие 100 илјади денари, праша д-р Зафировски.

Повеќе може да погледнете од видеото.