Демонстрантите го почнаа денешниот протест против францускиот предлог, но се случи инцидент кај плоштадот Скендербег.

Група составена од неколку лица почна да гаѓа со тврди предмети кон демонстрантите кои се движеа кон Министерството за надворешни работи.

Полицијата тргна да реагира, а протестот во живо може да се погледне на линкот.