Македонскиот премиер Димитар Ковачевски зборува пред празна сала.

Додека тој одговара на пратенички прашања салата е празна. Пратениците од СДСМ никаде ги нема. Додека Ковачевски, нивниот партиски лидер зборува тие избегаа од салата и уживаа во собраниското бифе. Целосно непочитување кон премиерот, воедно и нивен партиски лидер…