Вицепремиерот Бојан Маричиќ во интервју за „Макфакс“ ја коментира драстично намалената вредност на имотот на Сашо Мијалков, кој треба да му се заплени по признанието вина во случајот „Империја“. По сторијата на „360 степени“, каде што објавија дека имотот, наместо 30 милиони евра, вреди 15 милиони евра – Маричиќ порача одговорност да се бара во Обвинителството што се спогодувало.

„Министерот за правда и Владата имаат ингеренции да создаваат услови. Не може тие да работат наместо Обвинителството. Не може Обвинителството да преговара со обвинетите за постигнување спогодба за признавање вина, а кога ќе излезе нешто вакво, ние да бидеме виновни.

Прашан зошто не реагирале навреме, Маричиќ вели: „Бидејќи Обвинителството објави дека има 30 милиони евра за замрзнување на Мијалков“. На повторното прашање зошто не провериле дали тоа е точно, вицепремиерот додава: „Јас не бев ни министер за правда. Обвинителството може автономно да одлучува“.