Од Музејот за уметност велат дека не се работело за журка туку за специјален перформанс.

Од МВР пак, велат дека работат на расчистување на овој случај иако синоќа полицијата не успеала да ја детектира или да ја растури забавата.

Според сегашните протоколи забранети се масовни собири, задолжително е носењето маска на отворено и не е дозволено организирање настани со жива музика.