Беспилотно летало успешно погоди автомобил што припаѓа на локалната група на терористичката милиција Исламска држава, наречена Исламска држава Хорасан, или ИСИС-К, соопшти армијата на САД.

Иранскиот весник на англиски јазик Техеран Тајмс објавил видео за кое велат дека е направено на местото на нападот.