За кратко време паднала поголема количина на дожд што предизвикала сериозен проблем во сообраќајот.

Силните ветрови корнеле дрва во градот. За среќа, како што јавуваат локалните медиуми, во невремето немало повредени.

Српските медиуми пишуваат дека во одредени делови на градот, водата достигнала речи си до колена.