Според очевидци, физичкиот напад на жената врз вработена во „Саутвест ерлајнс“ се случил откако таа повеќе пати побарала од неа правилно да носи маска над носот и устата, како и сите други патници и да ги почитува правилата во авионот.

Кога стјуардесата веќе ги изгубила нервите и го со повишен тон и се обратила на патничката, жената возврати со удари со тупаница во лицето. По слетувањето стјуардесата била упатена на клинички третман.