Момчето од Вашингтон сакаше да оствари скок од 107 метри и така да го урне рекордот од 2008 година, кој го постави Роби Медисон од Австралија.

-Сочуство до семејството и пријателите на Харвил. Во следните денови ќе бидат објавени повеќе детали за неговата смрт, соопштија од полицијата.