Неговиот конкретен предлог беше пописот да се одложи за наесен а во меѓувреме попишувачите да бидат имунизирани за да можат граѓаните да се чувствуваат, како што рече, комотни.

Погледнете како Мицкоски го принуди Заев да ги прифати сите негови барања.