Заев, огромен дел од својот говор го посвети на своите противкандидати од ВМРО-ДПМНЕ, иако партиите претходно се заложија да не водат црна кампања.

За време на вчерашниот митинг во општина Аеродром, тој повторно го употреби неговото познато „мало сутра“, што предизвика бурни реакции од страна на граѓаните.