Од партијата информираат дека на прес конференцијата ќе бидат изнесени нови имиња од аферата „Мафија“.

ВМРО ДПМНЕ, преку претседателот Христијан Мицкоски, во понеделникот објави документи – Афера Мафија – со кои јасно се докажува дека македонската полиција, низ легална процедура, издавала пасоши и лични карти под лажни имиња на крупни нарко босови од Црна Гора и Турција.