Во последните 24 часа од ковид-19 починале 4.454 лица.

Во Индија, која има 1,3 милијарди жители, досега се потврдени повеќе од 26,7 милиони случаи на коронавирус.

Последните недели земјата бележи рекорден број на луѓе заразени и кои умираат од корона вирусот секој ден.