АД ЕСМ вчера произведe 13.795 мегават часови електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти, информираат од Владата.

 

При тоа, како што посочуваат, во термоелектраните се произведени 10.195, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци 3.600 мегават часови електрична енергија.