При контролата се санкционирани 53 возачи.

Полицијата соопшти дека засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови. Оттаму апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да се зголеми безбедноста во сообраќајот и заедно да придонесеме за посигурни патишта.