Милан Пекиќ изјави за РТС дека марихуаната е најчесто употребувана дрога во Србија и дека младите не се свесни за здравствените последици поради изјави што не се засноваат на докази.

Тој посочи дека треба јасно да се наведе дека марихуаната е дрога и дека предизвикува проблеми за здравјето на луѓето.