Во 19:30 часот партијата има два големи митизни. Едниот е во Дојран – локација: Парк во Нов Дојран, на кој ќе се обрати потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски.

Другиот е во Валандово – локација: пред фестивалската сала „Јанко Узунов“, на кој ќе се обрати претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

Настанот од Дојран можете да го следите во живо на линкот во продолжение: