Претседателот Вучиќ откри дека го посетил на училиштето „Владислав Рибникар“ но без камери и публицитет.

– Го посетив училиштето. Само не треба да се расправам и правдам со никого. Не ги зедов моите фотоапарати со мене. Па овие луѓе од обезбедувањето, таа беше директорка на училиште, имаше некои учители, таму беше сопругата на чуварот. Го посетив местото на злосторството. Тоа е страшна трагедија, но нема потреба никому да се правдам и да објаснувам дека сум нормален човек. Некому да му објаснам дека имам три деца и дека ноќе плачев поради трагедијата. Кому да му објаснам, на тие што секој ден велат дека имам син криминалец, татко криминалец, брат криминалец? – рече Вучиќ.