Според Би-Би-Си, веќе подолго време траат обидите законски да се регулира ова прашање. Некои сметаа дека ова не треба да бидат крајно ограничувачки забрани. Според властите, 41.000 малолетни Англичани лани биле подложени на третман со ботокс.

Забрана најверојатно ќе има и во Велс и во Шкотска, а нема најави дека тоа наскоро ќе се случи и во Северна Ирска. Во меѓувреме, се упатуваат повици за спречување на малолетниците да бараат решенија вон Англија.