Во една мирна вечер во Куманово, се случи сцена директно од филм, оставајќи ги жителите збунети, а властите се обидуваат да ја склопат сложувалката. Во дрзок чин, криминалци организираа низа настани и грабеж што го потресоа градот до својата срж.

Прецизен удар: Разбојништво по кумановските улици

Во прецизно испланирана акција, разбојниците ја покренале својата шема на улицата Доне Божинов, Куманово во 20: 20 часот. Нивна цел? Пасат, кој минувал низ градските улици. Последователно, како добро извежбано сценарио, криминалците го извршиле својот план со застрашувачка прецизност.

Тотален хаос: Очевидци и детали околу грабежот

Во меѓувреме, очевидци споделиле застрашувачки редослед на настани. Вечерниот спокој се урнал кога возилото на криминалците се судрило со возилото на кумановец С.С. 63 и му го блокирале патот.  Понатаму, во хаосот што настанал, истрели одекнувале на улиците. Разбојниците пукале во правец на кумановецот. Напаѓачите, набрзина заплениле вреќа со пари од кумановецот.

Разбојниците го запалиле своето возило, ренџ ровер, а потоа избегале во автомобил.

Повеќе прашања отколку одговори

Криминалците исчезнаа во темнината, оставајќи зад себе конфузија и неизвесност. Точната сума на ограбените пари останува мистерија, но сепак, шпекулациите се дека украдената торба содржи значителна сума. Следствено, властите во висока готовност неуморно работат на разоткривање на сторителите.