Членови на Владата на Зоран Заев беа на гробот на Делчев да оддадат почит, но меѓу нив не можеше да се забележи ниту премиерот Заев, ниту претседателот Пендаровски.

Тие, наместо да одат и да го посетат вечното почивалиште на Гоце Делчев и местото на кое се наоѓаат неговите коски, избраа да споделат по една кратка честитка на социјалните мрежи.

Името и дејноста на Гоце Делчев се вплетени во македонската историја како синоним за една автентична и искрена борба и…

Posted by Zoran Zaev on Tuesday, May 4, 2021