– Убава зтоа што е целосно во корелација со работењето на Владата, споделено е со нас, убава е затоа што е модерна и соодветна за 21 век. Тоа е освежување и новина, рече Заев но не откри детали бидејќи тоа е агенда на ДУИ.

На прашањето дали на локалните избори СДСМ и ДУИ ќе излезат со заеднички кандидат Албанец премиерот рече дека не сака да шпекулира.

– Ќе се пушти теза точна, неточна па ќе направиме од шлагче, црешка па правиме торта нема потреба од тоа, вели Заев.

Posted by MИА.mk on Thursday, June 3, 2021