– Вирусот во овој бран е многу поопасен и многу побрзо прогресира. Затоа клучно е да се ограничи бројот на контакти коишто ги правиме со други луѓе.Ова е момент кога е потребна целосна мобилизација на граѓаните и општеството во заштитата на јавното здравје коешто е обврска на секој од нас. Повикувам на максимална одговорност од сите. Седете дома во наредниот период! Не излегувајте ако не е потребно и никако не се групирајте!, напиша премиерот Заев на „Фејсбук“.

Почитувањето на новите рестриктивни мерки (vlada.mk/node/24812) е неопходност и бара максимална одговорност од секој…

Posted by Zoran Zaev on Tuesday, April 6, 2021