Пред две години премиерот Зоран Заев вети дека добиваме два хеликоптера кои „за 15 минути ќе му помогнат на секого што му е потребна помош“ во Македонија!

Јасно е дека, за жал, на човекот од Кратовско не му помогнале хеликоптерите на Заев. Нејасно е каде се сега тие и колку е платено за нив. Останатото е објаснето во објавата на Заев од 2019 година.

Но, за жал наместо хеликоптери за граѓаните, има само хеликоптери за министерите од владата, почнувајќи од премиерот Зоран Заев.