215 лица, од кои 214 странци и еден македонски државјанин на овој начин успеале да се стекнат со туѓ идентитет. Поддршка било и лице посредник. Станува збор за лица кои се членови на нарко катртерли, за кои има меѓународна потерница, односно лица со висок ризик.

– Ќе биде поднесена кривична пријава до 10 лица, од кои 9 се приведени. Тие утре ќе бидат предадени на надлежниот суд, рече Спасовски.

Тој кажа дека имале обид за саботажа, но тоа не успеало. Вели дека е недозволиво застанувањето пред правдата, и дека имало лажни вести. За ова посочи кон ВМРО-ДПМНЕ.

– За ваквите обиди за саботажа на акцијата, очекувам да се произнесе јавното обвинителство, изјави Спасовски.

Вели дека правдата ќе ги стигне сите кои работеле против државата.