Во Индија во последните 24 часа се забележани 357.229 новозаразени лица со Ковид-19.

Вчера во Индија имало 3.449 смртни случаи од Ковид-19, а вкупниот број на смртни случаи од избувнувањето на пандемијата е 222.408 лица.

Земјата со 1,3 милијарди жители е погодена од вториот бран на пандемијата, а од крајот на март досега се евидентирани осум милиони новозаразени.