Украинскиот претседател Володомир Зеленски побара да се донесе одлука за членство на Украина во Европската унија.

„Ова е клучен момент еднаш засекогаш да се затвори долгогодишната дискусија и да се одлучи за членството на Украина во #ЕУ“, објави тој на Твитер.

„Разговаравме со @eucopresident понатамошна ефикасна помош и херојската борба на Украинците за нивната слободна иднина“.