Европската радиодифузна унија ги објави резултатите од гласањето во полуфиналните вечери на Евровизија, која се одржа во Ротердам, Холандија.

Македонскиот преставник, Васил Гарванлиев, кој настапи на првата полуфинална вечер со песната
“Here I stand”, и не се пласираше во финалето, бил претпоследен со 23 гласа. Најмногу, 8 поени Македонија добила од Словенија преку телевоутинг.