Од граѓанското неформално здружение „Иницијатива против урбаното дивеење“ сметаат дека оваа улица може да се нарече и „Дивоградба“, со оглед на тоа колку се гради околу истата.

Тие најавуваат дека протестите ќе траат додека не наидат на слух од надлежните и да се спречи ваквото градење на територија на општината.