Баровите и кафулињата имаат дозвола да пуштаат музика до 23 часот, кое претходно беше до 22 часот.

Од 15 јуни, дозволено е собирање до 50 лица на отворено, додека носењето маска во затворен простор сè уште е задолжително. Во исто време, цените во баровите и рестораните се зголемија за 1,3% во споредба со мај и јуни, што е најголемо зголемување на цените од јануари 2017 година.