Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска одамна потфрли во својата должност, а сега таа станува штетна за сите скопјани, велат од Алијансата за Албанците.

По неправедното отпуштање на вработени во јавните претпријатија, сега го блокираше и јавниот превоз, наштетувајќи им на приватните превозници и на сите граѓани на Скопје.

Би упатиле повици да се реши проблемот, но Арсовска веќе ја докажа својата неспособност и лошо менаџирање, па како единствено решение кое го гледаме за сите проблеми е нејзината итна оставка.

Алијанса за Албанците проценува дека главниот град не смее да остане во ваква хаотична состојба, злоупотребен поради инаети и лични и кланови интереси, туку бездруго треба да се стави во служба на граѓаните на Скопје.