Денеска во 19 часот сите пред Влада, затоа што после ќе биде доцна. Еднаш го прелажаа народот и сите вас, втор пат ако ве прелажат, вината нема да биде нивна, порачува портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Димче Арсовски.

* Ако некој се чувствува виновен што гласал за СДСМ, во 19ч пред Влада може да се покае..

* Ако некој не следел политика до сега, во 19ч треба да излезе за себе, најблиските и државата..

* Ако некој е против сите партии, денес во 19ч ги повикуваме сите надвор од партија.. Сите сме вечер МАКЕДОНЦИ од Република Македонија..

* Ако некој мисли дека Македонија нема иднина, вечер во 19ч има шанса да продолжи да се бори и да ја создава.. – повикува Арсовски.