Од Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје соопштија дека без електрична енергија од 8 до 15:30 часот ќе останат корисниците од улицата 1, корисниците лоцирани на влезот во село и од 9 до 12 дел од корисниците од ул. Димитар Гуштанов.

Од РЦУК информираат дека денеска од 9 до 11 часот поради чистење и дезинфекција на резервоарот во село Радишани ( ниска зона ) можен е краткотраен прекин во водоснабдувањето на корисниците од село Радишани.