-Зад овие еколошки протести се крие политичката елита. Водечките земји во ЕУ, Франција и Германија, имаат фабрики за гума. Значи, тие приказни за кинеската фабрика за гуми се бесмислена лага , рече Брнабиќ за ТВ Хепи.

Таа спомена дека фабриката „Линглонг“ ќе создаде 1.200 работни места и дека, благодарение на таа фабрика, Зренјанин ќе биде трипати побогат, а нивото на платите ќе се зголеми во цела Војводина.

Брнабиќ праша дали целта на протестот е Србија да нема инвестиции и граѓаните да лажат секој ден.

-Нивната политика е отпуштање и затворање на фабрики. Тие луѓе не ги интересира ништо и тие се доволно мрзливи што не сакаат ниту да читаат и да учат ништо , рече Брнабиќ.

Според неа, тие не се за екологија, но тие на овие протести гледаат на „интересна алатка“ што може да им помогне да дојдат на власт.