Маријам Гани (42) со години живее во тој град во атрактивен стан во Бруклин, се занимава со визуелни уметности и филм и води боемски живот, сосема поинаков од начинот на живот на жените во Авганистан, пишува Daily Mail.

Како што е наведено, нејзиниот стан е украсен со полици со книги од подот до таванот, украсни перници изработени во Сирија и тепих од Туркменистан, кои ги добила како подарок од нејзиниот татко.