Дарко Костовски преку статус на Фејсбук информира дека Дејан Георгиевски освоил златен медал во соседна Албанија.

„ЗЛАТОООООО 🥇🦁

ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА ЛАВОТ НА Г1 ТИРАНА ОПЕН !

Дејан Георгиевски златен медал со две доминантни победи над Филипов Александар ( Израел ) 2:0 и во финале над Ел Омар ( Франција ) 2:1

СИЛЕН ЧЕКОР НАПРЕД КОН НОВА БЛЕСКАВА ИСТОРИЈА ЗА МАКЕДОНСКИОТ СПОРТ,

ОЛИМПИСКИТЕ ИГРИ ВО ПАРИЗ 2024 !

ЗА МАКЕДОНИЈА ! ❤️

Слава на Господ 😇

Класата е вечна“, стои во неговиот пост на Фејсбук.